A nők az agyadra buknak leginkább, avagy a sapio-szexualitás nyomában

Akár hiszed, akár nem, van valami, ami fontosabb a nőknek mint a pénztárcád. Vagy az izmaid. A farkad. A kocsid. És úgy rá vannak gerjedve, hogy terminust is neveztek el róla. Úgyhogy figyelj, mondunk egy új szót, fontos lesz: sapio-szexuális.

A fogalom egyértelműen a homo sapiens, azaz az értelmes ember elnevezésből ered és azt jelöli, ha valakiben szexuális vonzalmat tud kiváltani az intelligencia. Mostanában rengeteg ilyen terminus forog közszájon, a metroszexuálistól kezdve a macsó-retroszexuálison át a hipszteráramlattal érkező favágószexuálisokig, a legutóbbi felmérések szerint pedig jelen pillanatban a hölgyek körében a sapio-szexualitásnak van a legnagyobb térhódítása.

Mit jelent ez?   Ha egyszerűen meg akarnánk fogalmazni, akkor ez pontosan annyit tesz, amit a címben leírtunk: a nők az okos férfiakra buknak, méghozzá a szexuális vonzalmukat is az intelligencia indítja be. Ha most kétkedve ingatod a fejed, megértjük; a férfiaknak általában nem szükséges a másik fél észbeli képességeiről sokat tudniuk, hogy felhúzzák a zászlót. Ezzel nem azt akarjuk mondani, hogy a férfiaknak mindegy, hogy egy nő IQ-ja egy kávéskanál színvonalán van – de valljuk be, a fizikai vágy beindulásához azért nem kell, hogy a bájos hölgy sokat tudjon a gázturbinákról vagy az axiomatikus halmazelméletekről: megkívánod a testét l'art pour l'art alapon is. Nem úgy a nők: a szebbik nemet leginkább a szívén és a fején keresztül lehet meghódítani, a külsőségek alapvetően tényleg nem érdeklik őket annyira. Tehát a sapio-szexuális azt jelöli, aki számára a legfontosabb szexuálisan attraktív vonás a másik fél intelligenciája. Csábítsd el a fejét és megkapod a testét.

Miért pont az agy?   Smart is sexy! - rengeteg ilyen posztot lehet látni már a közösségi oldalakon: a sapio-szexualitás úgy fest idén a virágkorát éli. A dolog nyitja több dolog lehet. Egyrészt sok nő belátja, hogy a külső igencsak mulandó, az intellektus, a szellemi értékek viszont legtöbb esetben túlélik a test külső öregedését. Másrészt a szellemi vonzódást a modern kor is magyarázza. Míg több száz éve a nők függtek a férfitól, aki eltartotta őket (az ősidőkben vadászva, majd dolgozva, de mindenesetre több ezer évig a férfi tartotta el a nőt), addig a huszonegyedik században teljesen természetes, hogy egy nőnek saját egzisztenciája van. Dolgozik, keres, fenntart egy háztartást, kocsit vezet, szavaz, utazik: minden módon ellátja magát és magáról dönt, a férfitól teljesen függetlenül.  Így ahelyett, hogy az erős anyagi vagy materiális támasz lenne szexuálisan vonzó számára, az intellektust fogja értékelni. Dr. Anjali Chhabria, pszichiáter szerint: „A férfi-nő kapcsolat valaha a védelem igényéről és a szeretett nő megvédéséről szólt. Ma már a nők bármilyen korábban férfiasnak tartott dolgot meg tudnak tenni, tehát ez a rész egy kapcsolatban kevéssé érdekli őket. Ezért keresik azon férfiak társaságát inkább, ahonnan valamilyen intellektuális támaszra, ingerre, serkentésre, szellemi kihívásra számíthatnak: sok modern kapcsolatnak lett ez a tényező az alapja.”

Úgyhogy fel, férfitársak, úgy fest, ha csajozni akartok, akkor a bicepszek pallérozása helyett a szürkeállományt kell ezentúl szálkásítani!

(Forrás: player.hu)

A cikket az oldalon a MrPotencia.hu tette közzé.