5 ok, ami miatt inkább ne keljetek egybe

A férfiak többségét nem kell riogatni, ők nagy általánosságban sokkal jobban tartanak a házasságtól, mint a nők. Természetesen akadnak kivételek, de kétségtelen, hogy egy ilyen jelentős lépés előtt nagyon sok mindent át kell rágnotok.

1. Csak a körülmények miatt teszitek

Akadnak olyan motiváló tényezők a házasság oldalán, amik az igen kimondására bátoríthatnak benneteket, de ezek önmagukban nem elegendőek. Kezdve a különféle szociális támogatásokkal, a környezetetek motivációjával, vagy egyszerűen az életkorotokkal, sok olyan körülmény akadhat, ami a házasságra inspirálhat benneteket.  Ezek hasznos és jó érvek, de messze nem elegendőek, sem rövid, sem hosszú távon nem segítik az életeteket. Csak azért összeházasodni, mert harminc felett vagytok, vagy, mert jön a baba, sajnos messze nem elegendő a hosszú és boldog párkapcsolathoz.

2. Még nem ismeritek eléggé a másikat

Egyesek szó szerint fejest ugranak a házasságba, adott esetben egy-két év, vagy néhány hónap után örökre elköteleződnek. Legalábbis névlegesen, ugyanis nagyon ritka, hogy a túl rövid kapcsolatokból hosszú házasságok születnének.  Bár régen ez bevett szokás volt, manapság már nem állja meg a helyét. Részben nem kell a házasságig várni a szeretkezésekkel, részben pedig minden nap olyan hatalmas a „kínálat”, hogy a nagy, de megalapozatlan szerelemből könnyen lehet durva válás.  Ha már egyszer van rá mód, hogy megismerjük a másikat, kipróbálhassuk vele, milyenek a mindennapok, akkor éljünk ezzel a nagyszerű lehetőséggel, és ne hozzunk meggondolatlan döntéseket.

3. Próbáljátok menteni a menthetőt

Sajnos ugyancsak nem ritka példa, hogy egyesek a házassággal próbálják magukhoz láncolni a kedvesüket, vagy úgy vélik, ez a lépés jó pár évvel előre megalapozza a jövőjüket. Ez egyáltalán nincs így, ahogy a legtöbbször egy gyermek érkezése, úgy a házasság sem tudja megmenteni a kapcsolatot.  Ha ezzel próbálkoztok, akkor valószínűleg már régen új alapokra kellett volna helyeznetek a viszonyotokat, ám nem biztos, hogy ez feltétlenül előrelépést jelent. Igazából sosem lenne szabad olyan kapcsolatban az oltár elé állni, ami nem működik hibátlanul, gördülékenyen, amiben akár a jelenlegi, akár a múltbeli sérelmek még éreztetik negatív hatásaikat.

4. Csak az egyikőtöknek fontos

Lényeges megjegyezni, hogy az esküvőhöz, a házassághoz két emberre van szükség, mindkét félnek akarnia kell ezt az előrelépést. Ha csak az egyikőtök szeretne az oltár elé állni, akkor sem saját magát, sem a másik felet nem fogja a lehetőség boldogítani.  Eleve rossz „kikönyörögni” a házasságot, és az sem túl örömteli, ha a másik felünk folyton ezzel terrorizál bennünket. Ráadásképpen azon is érdemes elgondolkodni, ha a partnernek ennyire fontos a dolog, de mi magunk maximálisan ellenállunk, akkor mennyire harmonikus, biztos a kapcsolatunk? Ténylegesen a házasság intézménye ellen vagyunk, vagy egészen más okok állnak a háttérben?

5. Nem tisztázzátok a terveket

Ha hirtelen felindulásból, vagy egyéb körülmények miatt álltok az oltár elé, akkor jó eséllyel nem tisztáztátok a legfontosabb jövőbeli kérdéseket. Sok pár elköveti ezt a hibát, és az esküjüktől remélik a megváltást, pedig attól, hogy hivatalosan is házastársak lesztek, a gondjaitok egyáltalán nem oldódnak majd meg.  A házépítéstől, költözéstől, munkavállalástól kezdve egészen a családalapításig, anyagiakig mindent át kell beszélnetek, sőt a témakörökben dűlőre is kell jutnotok. A házasság után hivatalosan egy család lesztek, különböző törvények, jogszabályok fognak rátok vonatkozni. Sajnos nem tudhatjátok előre, mit hoznak ki a másikból az évek, de ha már most sem értetek egyet, akkor sanszos, hogy később a legrosszabb énetek kerül előtérbe.

(Forrás: men.hu)

A cikket a www.mrpotencia.hu oldal tette közzé.